NANOX Recuplex - 800 gr. -

NANOX Recuplex - 800 gr.

79,00 лв.

NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.

Количество

  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

Активните спортисти губят вода и електролити по време на тренировка или състезание и изразходват много енергия, което води до изчерпване на резервите от въглехидрати и протеини.
Така, че всяка професионална напитка за възстановяване има за цел попълване на всички тези елементи по ефективен начин и трябва да вкара в организма:
Вода, с цел да се компенсира загубата на течности
Въглехидрати, с цел възстановяване запасите от гликоген
Протеини, които да върнат резервите на аминокиселини до правилно ниво
Електролити за възстановяване на солевия баланс на организма и ускоряване на рехидратацията
Правилният баланс на всички тези елементи в една напитка е много важен. Прекомерната добавка на сол по време на или след тренировка може да доведе до стомашно-чревни смущения, причинява увреждане на баланса на течности и може да причини спазми. Твърде високото количество въглехидрати забавя изпразването на стомаха, което води до чувство на тежест, и се забавя усвояването на течностите. Така че оптималният баланс между четирите основни елементи в една напитка за възстановяване е изключително важен!
NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.
На първо място, RECUPLEX е изотонична напитка с осмоларитет от 250 mOsmol /л, което отговаря на осмоларитета на здраво, добре хидратирано тяло в покой. Този изотоничен характер е най-добрата гаранция за правилното и бързо усвояване на вода при пиене и за ускоряване на възстановяването. Един спортист, който губи между 3-6 % течност ще има спад в издръжливостта и силата с почти 30% и ще се нуждае от продължително време за възстановяване, освен ако не прави перфектна рехидратация след тренировка.
RECUPLEX представя 54 грама въглехидрати на литър напитка. В идеалния случай възстановяващата напитка съдържа между 40 и 80 грама въглехидрати, разделени на бързо, средно и бавно абсорбиращи се въглехидрати. RECUPLEX съдържа декстроза, фруктоза, захароза, малтодекстрин, царевична скорбяла и два модерни с продължително действие въглехидрати: палатиноза и трехалоза.
Това дава пълен спектър от въглехидрати за цялостно попълване на гликогена и енергията. Шведски изследователи демонстрират, че попълване със смес от повече от 5 въглехидрати води до зареждане с повече от 60% гликогенов резерв в сравнение с по-малко от 20% декстроза или малтодекстрин самостоятелно.
RECUPLEX съдържа 21% протеин с PEPTOPRO®, ултра хидролизиран казеин протеин като основен източник, заедно със суроватъчен изолат и с L-глутамин за максимално възстановяване на аминокиселините.
Накрая RECUPLEX съдържа оптимизирана комбинация от електролити за подобряване на храносмилането и усвояването на въглехидратите и водата. Електролитите имат двойно лице: след интензивни физически усилия е нужно да запълним запасите от електролити, но твърде високата концентрация на електролити има отрицателен ефект и забавя изпразването на стомаха.
Натрият е един от основните електролити и е необходим в състава на всяка добра напитка за възстановяване. За абсорбцията на всяка молекула глюкоза е нужна молекула натрий. Натрият и глюкозата заедно стимулират поемането на водата.
RECUPLEX съдържа малка част натриев хлорид и голяма порция натриев цитрат, и по този начин е богат на натрий, но беден на хлор.
Препоръчителен прием: Разтворете 40 грама прах (1 мерителна лъжичка) в 500 мл вода, за да получите изотонична напитка. Приемайте преди и по време на физическо натоварване.
Опаковка: 800 г

Конкретни референции

Свързани продукти

(Има 44 други продукта в същата категория)