NANOX JOINT PROTECTION COMPLEX - 60 tabl. -

NANOX JOINT PROTECTION COMPLEX - 60 tabl.

72,00 лв.

Proflex® е изключително ефективен продукт за защита на ставите с двойно действие за опазване на мобилността и възстановяване на хрущяла.

Количество

  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

PROFLEX®

КОМПЛЕКС ЗА ЗАЩИТА НА СТАВИТЕ

Активното спортуване натоварва ставите. Чрез интензивната им употреба и тежък натиск ставите на спортистите се влошават и в действителност стареят много по-бързо, отколкото при нормални условия. Интензивната тренировка провокира микрофрактури и износване на хрущяла, и това води до по-малко ефективно триене на ставите, възпаление и накрая болка, която се превръща в хронична. Мобилността се намалява с всеки етап и накрая резултатът е необратимо увреждане на ставата.

Proflex® е изключително ефективен продукт за защита на ставите с двойно действие за опазване на мобилността и възстановяване на хрущяла. Неговите пет основни компоненти работят хармонично заедно и имат както незабавно действие за намаляване на болката, така и действие за възстановяване на хрущяла в дългосрочен план. Продуктът може да се приема както за превенция, така и за лечение на болки в ставите.

Един от основните компоненти на Proflex® е новата форма на високо дозиран екстракт от Harpagophytum (Дяволски нокът), съдържащ не по-малко от 20% Harpagosides (40% от UV).

Мощните свойства на дяволския нокът винаги са били ограничавани от ниската концентрация на активни съставки в съществуващите комбинации. Тази нова форма на високо концентриран екстракт, показва отлично противовъзпалително, обезболяващо и противоартритно действие, което гарантира бързо облекчение на болката, потискане на възпалението и защита в дългосрочен план срещу възпалителните медиатори. Основният и най-известен възпалителен медиатор, който отговаря за ставни възпаления, е циклооксигеназата. Клинично изследване на концентриран екстракт от 20% показва потискане на до 31 % от активността на СОХ- 2, което ефективно намалява възпалението и следователно болката, без никакви отрицателни странични ефекти !

Екстрактът също показа в друго проучване ефективно стимулиране на хондроцитите (клетки, отговорни за образуването на хрущял) и увеличение от 38 % на GAG производство и 41% за производство на хиалуронова киселина. Тези две вещества са два от трите елементарни изграждащи материала на хрущяла. Третият основен компонент на хрущяла е колагенът. Proflex® също ефективно стимулира производството на колаген чрез добавяне на колаген алфа II хидролизат към неговия състав. CH Alpha II е основният биологично активен стимулатор на производството на хрущял. Голям брой продукти съдържат много по-евтиния, но биологично неактивен колаген тип I. Колаген тип II (CH Alpha II) присъства в хиалиновия хрущял, тип I обаче само в кожата, сухожилията, кръвоносните съдове, кости и т.н., но не оказва никакво влияние върху ставния хрущял. Голямо клинично проучване с CH Alpha II демонстрира подобрение на физическата функция, или общо положителна промяна. При немското население положителните резултати са особено впечатляващи: пациенти потвърждават подобрение на физическата функция.

Различни изследвания също показват положителен ефект върху измерването на дебелината и качеството на хрущяла. Установено е увеличаване със средно 14%. Ефектът от CH- Alpha II е значително по-бързо от този на комбинация хондроитин – глюкозамин във високи дози.

Екстрактът от куркума от години е известен в аюрведичната медицина и се използва като високо ефективно средство против остеоартрит и възпаление на ставите. Наскоро проведени изследвания описват и действието му за предпазване от възпаление, както и за намаляване на отока и болката при възпалени стави.

Proflex® съдържа и две допълнителни съставки, които увеличават противовъзпалителното действие – (MSM) и (Osteol).

Всичко това прави Proflex® избор номер едно за защита на ставите и за редуциране на болките и възпалението.

Начин на приложение:Приемайте 2 до 3 таблетки дневно, преди или след хранене.

Опаковка: 60 таблетки

Конкретни референции

Свързани продукти

(Има 73 други продукта в същата категория)