Prozis Vitamin K2-MK7 100mcg - 60 caps -

Prozis Vitamin K2-MK7 100mcg - 60 caps

18,00 лв.
  • За здрави кости
  • За здрави зъби
  • Подпомага сърдечно-съдовата система
Количество

  • Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

Витамин К2 (или менахинон) е най-добре абсорбиращата се форма на витамин К. Срещащ се в някои ферментирали храни, яйчните жълтъци и някои видове меса и като хранителна добавка, той се използва от меките тъкани в тялото и е полезен за костите и сърдечно съдовата система.

Изследванията показват, че витамин К2 е едно от най-важните хранителни вещества за дългосрочното здраве на костите и че е още по-важен от калция.
Витамин K2 е необходим, за да помогне на калция и други минерали да се свържат в костната матрица, за да подсилят костите (а не да останат в меките тъкани, където могат да причинят калцификация на погрешните места).

В действителност, проучванията показват, че витамин К2 е ефективен не само за спиране на загубата на костна маса при хора с остеопороза, но и за превенция от болестта. Същите изследвания наблюдават до 80% намаляване на фрактурите при пациенти с остеопороза приемащи витамин К2 като добавка.

Малко по-нагоре споменахме как може да се получи калцификация на артериите, когато човек консумира твърде много калций без необходимите кофактори в правилните съотношения: магнезий, витамин К2 и витамин D3.

Книгата "Витамин К и Калциевият парадокс" детайлно разяснява защо витамин К е необходим за усвояването на калций в костите и другите необходими места в тялото. Той пази калция далеч от меките тъкани, артериите и сърцето. Магнезият също е важен за този процес и без необходимите K2, D3 и магнезий, калцирането е по-вероятно.
Важно е да се отбележи, че изследването показва само сърдечносъдова полза от K2, а не от K1. В действителност, изследването в Ротердам установява, че хората с най-висок хранителен или допълнителен прием на K2 са с най-малък риск от калцификация на артериите и най-нисък риск от получаване на сърдечно-съдови заболявания.
С драстичното покачване на сърдечните заболявания през последните десетилетия, витамин К2 става все по-важна тема.

Оралното здраве е жизненоважно за цялостното здраве. Освен за костите, Витамин К2 е изключително важен за здравето на зъбите и за оралното здраве. 

Също така се наблюдават положителни резултати при лечение и превенция на разширени вени.
Предварителното проучване, публикувано в Journal of Vascular Research, установи, че витамин K2 е необходим за предотвратяване на химическата промяна и избягване или премахване на разширени вени.

Ползи от Prozis Vitamin K2:
- за здрави кости
- за сърдечно здраве
- за орално здраве
- за варикозни вени
- за здравето на мозъка

Начин на прием: 2 капсули дневно, приети 30-60мин преди хранене.

Конкретни референции

Свързани продукти

(Има 44 други продукта в същата категория)